De lente is weer in het land dus wordt het weer tijd om ons huis een opfrisbeurt te geven. Tafels, kasten, aanrecht, … Alles wordt nog eens goed onderhanden genomen, maar hoe proper is de vaatdoek waarmee we dit allemaal doen eigenlijk?

Lenteschoonmaak

We gebruiken vaatdoeken constant in huis en zeker bij een lenteschoonmaak komen ze goed van pas. Vaak wordt er echter vergeten om de vaatdoeken zelf eens grondig schoon te maken of regelmatig te verversen. Dit is noodzakelijk aangezien vaatdoeken een bron van miljoenen bacteriën kunnen zijn. Gelukkig hebben wij enkele makkelijke tips voor u verzameld om uw vaatdoeken proper te houden!

5 slimme tips

  1. Gooi je vaatdoeken regelmatig mee in de wasmachine en zet je programma op 60 graden, af en toe 90 graden kan ook zeker gen kwaad, om de bacteriën te doden.
  2. Hang de vaatdoeken uit zodat deze snel kunnen drogen. Warme en vochtige plekken zijn nu eenmaal wat bacteriën heerlijk vinden.
  3. U kan de vaatdoeken zeker ook eens mee in de vaatwasser steken. Pas hierbij wel op dat ze niet kunnen beginnen rondvliegen of ergens klem kunnen komen te zitten.
  4. Het klinkt misschien wat eigenaardig, maar je kan de vaatdoeken tussendoor ook in de magnetron leggen om snel komaf te maken met bacteriën. Na een tweetal minuten heeft u weer propere vaatdoeken. Let wel op dat u de vaatdoek eerst goed nat maakt zodat er geen kans is om vlam te vatten.
  5. Ten slotte kan je ook heel eenvoudig wat kokend water over je vaatdoeken gieten. Deze laatste twee tips maken je vaatdoeken niet écht schoon, maar doden de bacteriën wel!

DDDDD

Denkt u dat bovenstaande tips toch niet voldoende zijn om uw vaatdoeken te redden of bent u echt wel aan een paar nieuwe vaatdoeken nodig? Neem dan zeker eens een kijkje naar onze Arli DDDDD vaatdoeken in 100% katoen en frisse lentekleuren. De Doek Die Direct Droogt staat bekend als ‘de meest vlijtige theedoek’. De rulle, wijd openstaande vezels van 100% katoen nemen veel vocht op, zonder dat de doek snel verzadigd raakt en de kleuren vervagen. Ten slotte zit er een kleine nostalgische knipoog naar vroeger in het design om net dat tikkeltje meer karakter te tonen.

Tijd om die handen uit de mouwen te steken en met mooie, propere vaatdoeken aan die lenteschoonmaak te beginnen!